MUŠIČARENJE

V A Ž N O !!!

Nova pravila u 2020.g.


Prva je zona Zona 0 (Rezervat) i obuhvaća tok rijeke Gacke uzvodno od pritoka potoka Knjapovac do izvora Tonković vrilo, od ušća Sinačke pučine do Majerovog izvora i od ušća Kostelke do izvora Pećine te sve druge pritoke rijeke Gacke. U Zoni 0 zabranjen je ribolov radi zaštite matičnog jata potočne pastrve.

Druga je zona Zona I (Revir A) i obuhvaća tok rijeke Gacke nizvodno od pritoka Knjapovac do Tončinog mosta (treći most). U Zoni I dozvoljen je ribolov samo umjetnom muhom bez upotrebe plovaka i utega. Umjetni mamac-mušica smije imati jednu udicu sa ili bez kontrakuke i zabranjuje se upotreba strimera dužih od 3 cm. U Zoni I ribolov se obavlja samo po principu "ulovi i pusti".

Treća je zona Zona II (Revir B) koja obuhvaća tok rijeke Gacke od Tončinog mosta (treći most) do utoka rijeke Gacke i rijeke Like u tunel Poljica. U Zoni II dozvoljen je ribolov na muhu i bilo kojim umjetnim mamcima. Umjetni mamac može imati najviše do dvije udice (jednokuka, dvokuka ili trokuka) sa ili bez kontrakuke. Dozvoljeno je i uzimanje ribe propisanih dimenzija :

Kalifornijska pastrva - kom 1 - min 40 cm
ili
Potočna pastrva - kom 1 - min 65 cm

Vrijeme dozvoljenog ribolova
proljeće: 07:00 - 19:00 sati
ljeto: 06:00 - 21:00 sat
jesen: 07:00 - 19:00 sati

Zabranjuje se upotreba ronilačkog odijela na području rijeke Gacke osim uz pismeno odobrenje Gacke d.o.o.

Zabranjuje se upotreba čamaca i kanua na rijeci Gacki bez prethodne suglasnosti Gacke d.o.o.

Dozvoljena je upotreba kajaka, kanua... od Tončinog mosta (treći most) nizvodno sa ishodovanim dozvolama u svrhu obavljanja turističkih djelatnosti.

Zabranjen je športski ribolov uz uporabu prirodnih živih ili mrtvih mamaca (ribe, gujavice, kukci i sl.) u stalnim staništima ribolovnih voda u kojima obitavaju sve vrste pastrva.

Ribočuvari u obavljanju svoje djelatnosti imaju pravo od osobe koja obavlja ribolov zatražiti dozvolu za obavljanje ribolova, zatražiti osobnu iskaznicu ili drugu ispravu na temelju koje se može utvrditi identitet te osobe, pregledati alat, opremu za ribolov i ulov, te pregledati prtljagu ili prijevozno sredstvo.

IMG